Urostmoie

Urostmoie

O urostomie este un tip de diviere urinară care implică deconectarea ureterelor de la vezică și atașarea lor la o scurtă porțiune de intestin subțire (15-25 cm), care a fost îndepărtat și remodelat, creând un rezervor prin care va curge urina. Un capăt al bucății de intestin va fi închis, în timp ce celălalt va fi adus la suprafața abdomenului, ca stomă urinară. În funcție de motivele intervenției, este posibil sau nu să vă fie eliminată și vezica. De obicei, o urostomie este pe partea dreaptă a abdomenului, dar în unele circumstanțe poate fi făcută pe partea stângă. În cazul unei urostomii, urina curge prin stomă pe măsură ce este produsă, astfel încât este necesar un sac colector pentru stomie. Toate pungile de urostomie sunt prevăzute cu un robinet de scurgere în partea de jos, permițându-vă să goliți conținutul pungii în mod repetat pe parcursul zilei.

Urostomia trebuie să iasă în evidență ușor. Cu toate acestea, poate fi plată față de suprafața abdomenului. În timp ce stomele sunt într-o varietate de dimensiuni și forme, o stomă sănătoasă:

  • este moale la atingere;
  • are culoare roz sau roșie și este ușor umedă, asemănător cavității bucale;
  • nu există inervații în stomă, deci nu este dureroasă;
  • deoarece are un aport bogat de sânge, sângerează ușor atunci când este frecată sau lovită (de exemplu, la spălare), dar acest lucru ar trebui să se remedieze rapid.

Urostomia dvs. este probabil să fie umflată la început și va dura câteva săptămâni sau luni pentru a-și reduce dimensiunea. De asemenea, vor exista mici cusături în jurul marginii urostomiei, care vor fi dizolvabile sau vor fi îndepărtate în 1-2 săptămâni după operație.

Veți observa că urostomia va funcționa imediat ce se realizează și, de asemenea, că nu aveți niciun control sau senzație atunci când trece urina. Inițial, urina dvs. poate avea o ușoară culoare roșie – acest aspect nu trebuie să vă îngrijoreze, iar ea va reveni în scurt timp la normal. De asemenea, puteți observa urme de mucus în urină sau în jurul stomei. Toate acestea sunt normale și de așteptat.

Produse sugerate pentru urostomie: Luați în considerare pungile de urostomie opace. Se pot folosi saci pentru stomie cu o componentă și cu două componente.