Informarea corectă înainte de protezare

Află dacă proteza ți-ar putea îmbunătăți viața
Recomandăm o discuție cu medicul chirurg sau ortoped în acest sens. Dacă nu există limitări de ordin medical, decizia este influențată de dorința fiecăruia de a-și recăpăta mobilitatea și calitatea vieții. Într-adevăr, mai există și aspectul financiar însă cu o îndrumare bună se vor putea găsi soluții.

Discută cu alte persoane ce au suferit amputații
Sunt mici șansele să ai un cunoscut care se află în aceeași situație ca și tine. Cu toate acestea, există o Comunitate a Persoanelor Amputate unde cei înscriși, cu și fără proteză, sunt dornici să ajute cu informații persoanele care trec prin situații similare. Poți găsi Comunitatea Persoanelor Amputate AICI.

Întocmește o listă a centrelor de protezare din România
Este greșit să te limitezi doar la cele din zona ta. Unele clinici chiar oferă consultanță gratuită la domiciliu și cazare gratuită pe durata protezării, limitând astfel deplasările care pot fi obositoare și costisitoare.

Discută telefonic cu fiecare centru de protezare
Relația cu centrul de protezare nu se limitează doar la achiziția protezei, ci implică o strânsă legătură cu tehnicianul ortoped pe tot parcursul vieții. Printr-o discuție telefonică ai putea afla de la început care va fi implicarea centrului în recuperarea ta completă și în mentenanța dispozitivului de-a lungul anilor.

Află nivelul de activitate în care te încadrezi
Aflarea nivelului de activitate este foarte importantă deoarece reprezintă factorul determinant în alegerea și prescrierea unui dispozitiv protetic. În acest fel, proteza nu va limita utilizatorul cu un nivel de activitate mediu și ridicat în acțiunile lui de zi cu zi și nici nu va fi prea avansată pentru un utilizator cu un nivel de activitate scăzut.
Cunoscând în ce nivel de activitate te încadrezi poți afla ce fel de dispozitiv protetic ți se potrivește cel mai bine ca performanță și cost.
Ce presupune costul unei proteze?

COMPONENTELE PROTETICE


MATERIALELE TERMOFORMABILE


MANOPERA
Înainte, în timpul și după procesul de protezare
- PREGĂTIREA ȘI CONSILIEREA PSIHOLOGICĂ
- ÎNTREȚINEREA BONTULUI
- CONFECȚIONAREA PROPRIU-ZISĂ
- ASISTENȚĂ POST-PROTEZARE
- PREGĂTIREA FIZICĂ
- ÎNCADRAREA ÎN NIVELUL DE ACTIVITATE
- PREDAREA PROTEZEI
Componentele unei proteze
DISCUTĂ CU ALTE PERSOANE AMPUTATE DIN COMUNITATEA THERANOVA!
Comunitatea Persoanelor Amputate
Acestă comunitate se adresează tuturor celor care au suferit amputații precum și celor care au o persoană apropiată în această situație.
Informații utile

Viața după amputare – rolul comunității în procesul de recuperare
Impactul amputării în viața pacientului este unul extrem de complex, cu implicații pe mai multe planuri. Amputarea unui membru poate afecta capacitatea acestuia de a

Sportul și persoanele amputate – beneficii și recomandări
Sportul în cazul persoanelor cu amputații este o componentă importantă a reabilitării și integrării acestora în viața activă și sănătoasă. Există numeroase sporturi și activități

Sănătatea mentală – recomandări pentru o stare de bine
A trece printr-o amputație este o experiență traumatizantă, indiferent de vârsta la care are loc. Singura diferență este însă că în cazul copiilor recuperarea poate