Apariții media

Degetul mecanic. Un tânăr din Bulgaria a primit la Oradea o proteză aplicată în premieră în zona noastră

Un tânăr în vârstă de 31 de ani din Bulgaria a primit, luni, la Oradea o proteză mecanică menită să-i înlocuiască un deget amputat. Proteza s-a aplicat la Centrul Theranova, înființat în 2002 de Jaco du Plessis, iar specialiștii de aici spun că ar fi prima proteză de acest gen aplicată în zona noastră, probabil chiar și în România.

Minunile lui Jaco du Plessis. Unui tânăr i-a dat o mână, altuia un deget. Pentru prima proteză a fost plătit cu un sac de mere

A început să facă prima proteză în 1999 în garajul de la Casa Minunată. Datorită lui viețile multor oameni s-au schimbat în bine. Este vorba despre oameni care au suferit accidente în urma cărora și-au pierdut membrele, iar acum în urma vizitei la Centrul de protezare din Oradea, Theranova, duc o viață aproape normală.O proteză poate costa și 100.000 de euro deoarece sunt făcute cu materiale din străinătate. Pentru prima proteză făcută la Oradea a primit un sac de mere.

Din nou pe picioare: A fost „reparat” la Oradea, după ce a rămas fără o mână și un picior încercând să se agațe de un tren spre Occident

Îl cheamă Adam, e din Sudan şi are 25 de ani. La începutul lunii septembrie, tânărul a încercat să se agaţe din mers, la ieşirea din gara Oradea, de vagonul unui marfar ce se îndrepta spre Episcopia Bihor.

Fabrica de bine: Jaco du Plessis, sud-africanul devenit român, a pornit la Oradea o fabrică de dispozitive medicale

Ajută-te singur şi vei fi ajutat! Confruntat cu scăderea veniturilor din sponsorizări a centrului Theranova din Oradea, directorul Jaco du Plessis a căutat noi forme de finanţare a activităţii, pentru a putea ajuta în continuare cu proteze oamenii ale căror membre au fost amputate.

Theranova, locul unde renaște speranța pacienților care au nevoie de proteze și orteze

Theranova Oradea este un Centru Medical de Protezare și Ortezare din România ce diferă de ceilalți competitori din acest domeniu. La Theranova, credem că oamenii pe care îi ajutăm să pășească din nou, reprezintă povești inspiraționale, ce merită împărtășite.

Marian Simi Ilie, unul dintre pompierii mutilaţi în timpul accidentului de la Mihăileşti, a primit o proteză nouă

Marian a ajuns astăzi la Oradea. Timp de 3 săptămâni, medicii de acolo îl vor ajuta să se acomodeze cu noua proteză. Asta înseamnă că Marian va face ore întregi de kinetoterapie şi va învăţa, practic, să meargă din nou. După 11 ani de chin.

Învingător la 23 de ani. Un tânăr din Bihor a câștigat lupta cu infirmitatea

A început un program foarte serios de slăbire pentru că avea câteva kilograme în plus și mai venea la noi din două în două luni că „uite, am mai slăbit 5 kilograme, am mai slăbit 10 kilograme”, susţine Iosif Pop, tehnician ortoped la un centru de protezare din Oradea.

Specialiştii unui centru de protezare din Oradea au participat la o misiune umanitară în Ucraina

Militarul de doar 26 de ani şi-a pierdut piciorul drept într-un conflict care a avut loc în faţa aeroportului din Doneţk. Şansa la o viaţă normală a primit-o de la o echipă de specialişti din Oradea, care lucrează la un centru de ortezare – protezare.

Ortezele grăbesc vindecarea

Rănile sau deformațiile la nivelul piciorului sunt acum mai ușor de tratat. Un nou tip de orteză personalizată este acum confecționată și în țara noastră. Este vorba despre un aparat ortopedic care lasă descoperite zonele cu leziuni și permite pacientului să meargă fără a mai simți durerea. Specialiștii spun că noua tehnică duce la o vindecare mai rapidă a rănilor iar pacienții se declară mulțumiți de rezultate.

Cațiva tineri din Oradea, celebri în întreaga lume. Le redau infirmilor de război șansa la viață

Ei sunt specialiști în protezare și ortezare și au participat la misiuni de ajutorare a celor răniți în calamități naturale sau în războaie. Și-au demonstrat calitățile pe parcursul a cinci tabere umanitare organizate în Haiti, după cutremurul de acum 3 ani. Iar unul dintre tehnicieni a fost selectat să facă același lucru în Irak, unde zonele minate în timpul razboiului continuă să facă victime.

Binefăcătorul năpăstuiţilor din Haiti

Valentin Tocuţ (31 de ani) este tehnician ortoped şi de câţiva ani merge în Haiti şi realizează proteze ortopedice pentru victime ale cutremurelor. El a petrecut în primăvara acestui an şase săptămâni în localitatea Leogan, una dintre cele mai afectate comunităţi. Acum se pregăteşte pentru cea de-a doua misiune.

Un filantrop sud-african încearcă de șase ani să devină cetățean român

Jaco du Plessis este stabilit la Oradea de 14 ani. Este căsătorit cu o orădeancă și conduce o fundație care se ocupă de fabricarea protezelor și ortezelor. De șase ani încearcă să obțină cetățenia română, însă din cauza birocrației și azi așteaptă să primească aprobarea.”De mai bine de 13 ani sunt în România. De 1 Decembrie petrec cu familia. Punem decorațiunile de Crăciun și punem luminile pe casă. Eu de vreo 6 ani tot încerc să iau cetățenia, până nu obțin cetățenia nu merg la defilare de 1 Decembrie”, spune glumind sud-africanul stabilit la Oradea.

Vreau să fiu român!

Îl cheamă Jaco du Plessis, a venit din Africa de Sud şi este preşedintele Fundaţiei Theranova. A pus pe picioare Centrul de ortezare şi protezare ce poartă acelaşi nume, construit în fostul cimitir Olosig fără să dea niciun tun statului. A făcut angajări fără să îşi umple clinica de rude. Şi-a întemeiat o familie cu doi copii fără să aştepte prime de la Primărie. Pune pe picioare oameni cu membrele amputate fără să le ceară peşcheşuri şi, mai ales, nu dă şpagă.

Orădeanul Valentin Tocuț în mijlocul epidemiei de holeră din Haiti

Prima dată când a ajuns în Haiti a rămas șocat de sărăcia și disperarea care domneau printre dărâmături de ziduri. Imaginea copiilor lipiți de garduri, la granița cu Republica Dominicană, care urmăresc cu privirea convoaiele de ajutoare îl urmăreasc și acum pe Valentin Tocuț. Aflat în a doua expediție în Haiti, Valentin transmite mărturii din infern, de acolo de unde holera face ravagii.