Ce este nivelul de activitate?

Nivelul de activitate reprezintă o modalitate de evaluare utilizată pentru a indica potențialul de reabilitare a unei persoane. Pe o scală de la 0 la 4 se indică potențialul unei persoane de a utiliza un dispozitiv de protezare.

Aflarea nivelului de activitate este foarte importantă, deoarece reprezintă factorul determinant în alegerea  unui dispozitiv protetic.

 

Cum aflu în ce nivel de activitate mă încadrez?

Pentru a afla care este nivelul tău de ativitate, parcurge cele cinci descrieri de mai jos și vezi care dintre aceste situații ți se potrivește cel mai bine.

NIVELUL 0

Pacientul nu are capacitatea sau potențialul de a se deplasa în siguranță cu sau fără asistență, iar o proteză nu îi va spori calitatea vieții sau mobilitatea. Persoanelor încadrate la nivelul 0 nu li se recomandă prescrierea unei proteze.

NIVELUL 1

Pacientul are capacitatea sau potențialul de a se deplasa în siguranță cu sau fără asistență, practicând activități zilnice în interiorul locuinței, fiind susținuți în permanență de un dispozitiv de mers ajutător. 

NIVELUL 2

Pacientul are capacitatea sau potențialul de a utiliza o proteză pentru deplasarea independentă peste obstacole de mică înălțime (praguri, borduri sau trepte) și pentru deplasarea pe teren accidentat precum pante sau rampe. Pacienții încadrați la nivelul 2 au posibilitatea de deplasare în spații interioare sau exterioare pe distanțe scurte și medii, la o viteză mai mare de 50% față de media unei persoane sănătoase.

NIVELUL 3

Pacientul are capacitatea sau potențialul de a utiliza o proteză pentru deplasarea independentă pe distanțe lungi și cu viteză variabilă. Pacienții încadrați la nivelul 3 pot traversa cele mai multe obstacole înconjurătoare, au o activitate profesională regulată și folosesc proteza mai mult decât pentru deplasare, în activități recreaționale sau de întreținere fizică.

NIVELUL 4

Pacientul are capacitatea sau potențialul de a utiliza o proteză pentru deplasarea în condiții care depășesc abilitățile obișnuite de locomoție, fiind expus la un impact, stres fizic și consum energetic ridicat. Pacienții încadrați la nivelul 4 implică o echipare protetică specială, potrivită pentru copii, persoane adulte foarte active și chiar atleți.

Dacă descrierile nu sunt suficiente pentru a vă identifica nivelul de activitate, vă invităm să ne sunați și vă vom oferi consiliere gratuită.