Proteze realizate pe 4 continente

Filipine

În Filipine am ajuns după taifunul Yolanda din 2013, însoțindu-i pe partenerii noștri din cadrul organizației Johanniter International. De data aceasta, activitatea principală a constat în distribuția scaunelor rulante în Ormoc și Tacloban. Rolul nostru a fost să instruim două organizații din aceste localități despre cum să aleagă, să ajusteze și să modifice scaunele rulante în funcție de constituția pacientului și nevoile lui.

Irak

În 2013, când amploarea conflictelor din Irak începea să scadă am plecat spre localitatea Basra. Deși numărul răniților era deja mare în urma violențelor, minele de teren neexplodate încă făceau o mulțume de victime colaterale. Scopul nostru a fost să instruim tehnicienii locali în ceea ce privește utilizarea tehnologiei moderne adecvate, dar și a celor mai noi tehnici de confecționare a cupei protetice.

Haiti

Prima dată am plecat în Haiti după cutremurul din 2010, care a lăsat o mulțime de oameni amputați și singurul centru de protezare distrus. Atunci, organizația Johanniter International ne-a pus la dispoziție componente pentru proteze și un atelier mobil pe care l-am administrat și în care am putut forma o echipă cu șase localnici tineri. După ce i-am instruit cu privire la întreg procesul de protezare, am confecționat împreună proteze pentru victimele cutremurului. Ne-am mai întors de două ori în Haiti, pentru a vedea cum se descurcă prietenii noștri din echipa nou formată și pentru a-i ajuta să se specializeze în continuare.

Ucraina

În Ucraina am ajuns în 2014, după conflictul de pe aeroportul Donețk dintre forțele guvernamentale și separatiștii autoproclamatei Republici Populare Donețk. Atunci am participat la protezarea unui soldat ucrainean amputat în timpul luptelor.