• contact[@]theranova.ro
  • 0359 456 700  (08-16, L-V)

Pacienti fericiti

*Mențiune: vârsta pacienților este vârsta de la data transmiterii testimonialului

Nicoleta, 29 ani, Cluj-Napoca, psiholog:

 

Din momentul în care am ales Theranova am înţeles ce înseamnă oameni şi muncă de calitate, dar şi material de calitate. Am văzut un sediu impresionant, cu posibilităţi pentru cei care locuiesc mai departe, şi am întâlnit un personal care îţi zâmbeşte şi te face să înţelegi că de acolo pleacă doar oameni mulţumiţi.

 

Încă de la primul contact cu tehnicianul am observat o abordare de lucru nouă şi m-a surprins grija pentru propria mea părere, pentru a-mi face o proteză aşa cum îmi doresc. Mulţumesc Theranova pentru că mi-ai redat speranţa unei vieţi normale!

 

 

Sorina S., Oradea, 41 ani, amputație de coapsă:

 

La Theranova am primit consiliere, sfaturi, îndrumări, a fost locul unde am găsit o nouă familie căreia îi pasă de noi. Având o fire energică, sportivă și în plină activitate, am avut nevoie de o proteză care să mă ajute în acest sens, iar recomandările primite de la Theranova m-au ajutat foarte mult, chiar dacă acest lucru l-am înțeles mai târziu.

 

Cu răbdare și determinare, am început să învăț să merg, să simt proteza și să înțeleg cum să conviețuiesc cu ea. Acum, după 13 ani, datorită recomandărilor primite de la Theranova, sunt la fel de energică și dornică să merg cât mai mult.

 

 

Darius-Robert M., Timișoara, 18 ani, licean, amputație gambă:

 

Am ales Theranova deoarece auzisem că fac proteze performante și de o foarte bună calitate, iar tehnicienii erau foarte bine pregătiți profesional. Pentru mine, asta a însemnat foarte mult, eu fiind o persoană foarte activă.

 

Fac proteze la Theranova de aproape 11 ani de zile și pot spune că sunt foarte mulțumit atât de proteze, cât și de întreaga echipă. Aceasta te întâmpină și te tratează cu multă căldură și răbdare sufletească și te face să te simți întotdeauna ca acasă. Recomand din suflet Centrul de protezare Theranova Oradea.

 

 

Monica P., Sibiu, 44 de ani, economist, amputație gambă 1/3:

 

Recomand cu încredere serviciile acestui centru profesionist tuturor celor care doresc să beneficieze de o protezare performantă și celor care vor să se asigure de libertate de mișcare. Chiar și acum, când port o proteză de gambă modulară cu vacuum, duc o viață absolut normală și firească și nu mă împiedică cu absolut nimic de la orice activitate pe care aș vrea să o desfășor.

 

Costurile protezei au fost cât se poate de rezonabile. Înainte îmi schimbam ciorapul din silicon o dată la două luni, acum grație acestei minunate firme am ciorapul de 15 luni. Pe toată perioada șederii mele am fost cazată gratuit și am făcut gimnastică medicală cu un specialist.

 

 

Băiețel, 6 ani, Sibiu, tetrapareză spastică:

 

Cei de la Theranova au răspuns cu promptitudine rugăminţii mele şi au făcut posibilă ortezarea băiețelului nostru, pe atunci în vârstă de 6 ani, având diagnosticul de tetrapareză spastică. Aveam nevoie de nişte orteze special, ring orthese, iar Theranova a fost singura firmă producătoare din țară care ne-a răspuns solicitării.

 

Recomand din tot sufletul să apelaţi cu încredere la această firmă, unde veţi găsi numai oameni deschişi, atât la suflet, cât şi la minte, profesionişti care vor încerca să vă ajute să vă câştigaţi independenţa şi încrederea în sine.

 

 

Laura C., 24 ani, Pașcani, amputație traumatică 1/3 medie cu 1/3 coapsă stângă:

 

Colectivul de tehnicieni este profesionist şi disponibil la program de lucru prelungit pentru realizarea în cel mai scurt timp a dispozitivelor cerute de mine. Există posibilitatea de cazare şi în incinta firmei, fapt care constituie un avantaj pentru pacienţi.

 

Nu am avut probleme de adaptare cu acest dispozitiv şi am fost îndrumată permanent de tehnicieni cu întreţinerea bontului în bune condiţii. Încă de la prima proteză am avut o viaţă normală, am participat zilnic la toate formele de învăţământ şi, în paralel, am avut o viaţă socială activă.

 

 

 

Adriana M, 6.5 ani, Craiova, preșcolar, amputație coapsă medie 1/3:

 

Am suferit o amputație treime coapsă medie la piciorul stâng când aveam numai 18 zile de viață, în urma unei injecții executate de către o asistentă la trei zile de la nașterea mea. La 1 an și 2 luni am ajuns pentru prima dată la Theranova Oradea. Am ales acest centru după ce am văzut în media o adolescentă din orașul meu care a mers tot aici.

 

Alegerea componentelor protezei s-a făcut de către tehnicienii specializați ai centrului după măsurătorile amănunțite făcute asupra mea. Costurile protezei au fost suportate o mică parte de către CAS Dolj, iar restul de către Fundația Theranova. Eu încă nu știu să scriu bine, așa că m-a ajutat tati și cu mami.

 

 

Monica P:

 

Cu ajutorul întregii echipe, acum port o proteză confortabilă şi de calitate, care mă ajută să fiu mai aproape de un mers cât mai firesc. Tot aici am beneficiat de gimnastică medicală, fiind esenţială în redobândirea forţei musculare şi reînvăţarea mersului, iar această îndrumare nu am mai întâlnit-o în niciun alt centru din ţară.

 

Recomand cu încredere tuturor celor care au nevoie de protezare serviciile acestui centru profesionist, care poate să răspundă celor mai ridicate cerinţe. Le sunt recunoscătoare pe deplin pentru bunătatea şi generozitatea de care au dat dovadă în tot timpul şederii mele în acest centru. Iată că mai există oameni care ar putea să devină un model pentru întreaga societate, oameni care te învaţă că nimic nu e imposibil!

 

 

Florin S., 19 ani, Bihor, amputație picior deasupra genunchi:

 

Lucrul în mediul rural necesită de multe ori cel puțin doi oameni puternici și capabili. Puterea, balansul, agilitatea și rezistenta sunt niște calități esențiale în munca lor. O proteză normală nu s-ar ridica la nivelul necesităților unui tânăr activ. Creșterea confortului, a stabilității și a performanței reprezintă elemente vitale în susținerea nivelului său de activitate de zi cu zi.

 

Theranova a putut să creeze o proteză de care Florin să poată depinde. Cu ajutorul acesteia, datorită voinței sale incredibile și a curajului său, ar impresiona pe oricine cu realizările sale.

Andrada:

 

După ce a dat naştere fetiţei sale Andrada, au trecut două săptămâni până ce mamei i s-a permis să îşi vadă copilul. Aceasta credea că ceva teribil trebuia să i se fi întâmplat micuţei. Când în sfârşit i s-a permis să o ţină în braţe, a văzut un copil foarte frumos şi sănătos. Totuşi ceva nu era în regulă: Andradei îi lipsea antebraţul stâng.

 

Doctorul i-a spus mamei că deocamdată nu se va putea face nimic, doar când Andrada va ajunge la maturitate şi procesul de creştere va fi încheiat va putea primi o proteză. Acest lucru ar însemna că o fată tânără şi frumoasă ar trebui să treacă prin anii copilăriei şi adolescenţei fără o proteză de braţ. La Theranova, noi ştim că acest lucru nu este necesar. Andrada a primit prima proteză şi, pe măsură ce ea va creşte, altele vor urma.

Laura C., 13.5 ani, amputație 1/3 coapsă medie stânga cu 1/3 superioară:

 

După multe drumuri prin diferitele orașe ale țării, am ajuns la Theranova Oradea, unde, pentru prima dată, am primit lămuriri complete atât în ceea ce privește recuperarea bontului în vederea protezării, cât și în ceea ce privește protezarea în sine. De atunci venim aici pentru diferite modificări și operații specifice pe care le impune întreținerea și buna funcționare a protezei.

 

Datorită protezei, Laura are o viață normală, frecventează cursurile școlii regulat, având rezultate deosebite la învățătură, precum și o viață socială activă: ieșiri cu prietenii, colegii, familia.

 

 

Alexandra S, 19 ani, Drăgășani, amputație picior:

 

Ajunsă la Theranova am întâlnit altă viaţă, alţi oameni. Şi când spun oameni o fac cu tot sufletul: calzi, primitori, care te fac să te simţi ca “acasă”, pentru că asta e senzaţia care am avut-o într-o săptămână petrecută aici. Cu fiecare etapă simţeam bucuria recuperării, bucuria de a reveni la normal, de a merge, sentiment care îl vedeam şi pe feţele celor de aici, a oamenilor care făceau totul pentru a-mi fi bine.

 

Nu des mi-a fost dat să întâlnesc oameni aşa calmi, care să răspundă la toate nelămuririle mele. Am venit aici într-un picior şi am plecat pe două. Mă bucur că i-am ales pentru că mi-au oferit tot ce am cerut, pentru că datorită lor mi-am îndeplinit dorinţele: pot să merg din nou, să dansez, sunt “toată” şi da, pot merge pe tocuri.

 

 

Ionel C, Vatra Dornei, amputație dublă gambe:

 

Anul 2001 a fost un an cu ghinion pentru Ionel, deoarece a trebuit să sufere o operație de amputare la ambele picioare, în urma unor degerături netratate la timp. A umblat în țară în căutare de proteze, ajungând chiar până în Capitală. Din păcate pentru el, după atâtea drumuri parcurse și bani cheltuiți, nu a reușit să-și găsească ceea ce căuta: o soluție la problema lui. Această soluție avea să se numească Theranova.

 

La recomandarea unui prieten, Ionel a ajuns la Centrul de Protezare și Ortezare Theranova. Tehnicienii minune au reușit să-l “pună pe picioare” pe tânărul din Vatra Dornei cu ajutorul protezelor de gambă bilaterale. Din 2003, de cand e pacientul Theranova până astăzi, Ionel are cuvinte de laudă pentru oamenii care l-au ajutat: “sunt cei mai de treabă oameni pe care i-am întalnit!”

 

Andreea Z., 6 ani, amputație sub genunchi:

 

Datoritã profesionalismului lor și al sufletului mare de care au dat dovadă tehnicienii Theranova, azi ea poate sã fugã, sã se plimbe cu bicicleta, sã urce pe barã, sã se dea pe tobogan, iar, în plinã iarnã, sã se dea cu sania. Cel mai mare avantaj pe care l-a redobândit a fost libertatea, libertatea ei de mișcare și încrederea în propriile forțe. La grãdinițã se poartã exact ca oricare dintre colegii și prietenii ei.

 

Noi, pãrinții Andreei, dorim sã mulțumim din tot sufletul tehnicienilor proteziști și orteziști de la Theranova pentru fetița noastrã. Sã le dea bunul Dumnezeu sãnãtate și numai succese în nobila activitate pe care o desfãșoarã pentru a reda speranța și zâmbetul celor care apeleazã la domniile lor.

 

 

Emanuela G, 7 ani, Tufeni, amputație dublă sub genunchi:

 

Emanuela s-a născut cu deficit congenital de antitrombină, o boală foarte rară, primul caz de acest gen din România. Fetiţa a reînceput să umble cu ajutorul tehnicienilor fundaţiei Theranova din Oradea.

 

Angajaţii centrului Theranova i-au făcut două proteze speciale cu silicon pentru a preveni rănirea, dat fiind că boala poate duce la coagularea sângelui. Valentin Tocuţ a lucrat personal la adaptarea protezelor pentru picioruşele micuţei şi le-a cizelat în mod repetat, până când fetiţa le-a putut folosi fără ca mersul ei să se distingă de mersul unui copil sănătos. Şi, mai ales, fără să o deranjeze!

 

 

Ionuț, amputație mână:

 

Ionuţ se juca cu prietenii când a intrat în contact cu un cablu de înaltă tensiune. Ionuţ a fost norocos pentru că cei 30.000 de volţi l-au costat doar mâna dreaptă şi nu însăşi viaţa. Totuşi, mâna nu a fost singura pierdere suferită. Dintr-un copil activ şi fericit, Ionuţ a devenit tăcut, timid şi ruşinat de noua sa infirmitate.

 

Theranova a oferit o speranţă de reabilitare, sub forma unei proteze. Deşi nu poate înlocui funcţia braţului pierdut, noul braţ i-a redat lui Ionuţ încrederea în sine.

 

 

Ionel, 21 ani, Vatra Dornei, amputație dublă sub genunchi:

 

La vârsta de 21 ani, în timp ce muncea, susținându-și familia tăind lemne, a observat că picioarele îi erau reci, dar a continuat să lucreze încă 2 zile. Durerea a devenit insuportabilă şi a ajuns la spital cu degerături grave. Ambele picioare i-au fost amputate sub genunchi, eveniment cu un impact foarte puternic asupra oricărui tânăr sau tânără cu o activitate ridicată.

 

Theranova a putut să-i furnizeze lui Ionel proteze, permiţându-i să se întoarcă la lucru împreună cu colegii săi. El ascute acum lamele topoarelor şi umblă cel puţin 10 km zilnic.

 

Georgiana P, 3 ani, amputație mână:

 

Când a venit împreună cu bunica ei pentru prima probă a purtat cupa, care i s-a părut foarte confortabilă, şi a întrebat cum va arăta mâna ei.  Georgiana s-a îndrăgostit de “noua mână” imediat. S-a dus la oglindă şi şi-a pieptănat părul cu noua mână.

 

După ce s-a admirat timp de câteva minute, s-a întors spre bunica ei şi i-a spus: “mergem bunica?” Era foarte hotărâtă să-şi ia proteza şi să o ducă acasă, chiar dacă aceasta nu era complet finisată şi îi lipsea învelişul cosmetic.

 

Daniel M., 18 ani, amputație member inferioare:

 

La vârsta de 18 ani, Daniel M. îşi executa stagiul militar lucrând într-o mină. Lucra la o bandă rulantă când a căzut, cizmele prinzându-se la banda rulantă şi nu a putut să-şi elibereze membrele. Banda a continuat să se învârtă până când Daniel şi-a pierdut ambele membre inferioare.

 

Acum are în jur de 40 de ani şi este tatăl a doi copii. I s-au făcut două proteze de coapsă şi acum îşi poate conduce maşina şi poate să repare maşini pentru vecini şi prieteni.