Sfaturi de călătorie pentru persoanele cu proteze

Vara lui 2021 are toate șansele să readucă un nou sezon de vacanțe în străinătate. După toate restricțiile cauzate de pandemie, cu siguranță cei mai mulți dintre noi abia așteaptă să poată călători din nou. Zborul cu avionul, escalele sau condițiile de igienă sunt provocări pentru oricine, însă atunci când porți o proteză, acestea pot deveni sarcini ceva mai greu de organizat. Mulți pacienți se pot vedea chiar în situația de a înceta să mai călătorească după operația de protezare din cauza acestor chestiuni pe care trebuie să le ia în calcul. Planificarea este însa metoda prin care putem evita neplăcerile atunci când călătorim cu o proteză și putem să reluăm vechi obiceiuri care ne fac plăcere, chiar și după operație. Totul se rezumă la un bun management al timpului, luarea în calcul a tuturor riscurilor la care ne supunem, dar și apelarea la asistența de specialitate atunci când avem nevoie.

Recuperarea independenței și a libertății de mișcare se numără printre principalele motivații la care se gândesc pacienții atunci când apelează la operația de protezare. Călătoriile reprezintă exemplul clar de ceea ce înseamnă să te bucuri de viață, să cunoști oameni și culturi noi, să vezi locuri diferite și să guști din mâncărurile locale. O astfel de experiență are numeroase beneficii și asupra dispoziției fizice și mentale, așa că un motiv în plus pentru care nu ar trebui ca o proteză să fie o piedică în planificarea unei călătorii, ci dimpotrivă un motiv în plus. Iată câteva mici recomandări care pot face sarcina organizării unei vacanței ceva mai simplă.

1. Înainte de a călători

Organizarea unei vacanțe de succes începe chiar înainte de a lua această decizie. Inspectați dispozitivul protetic pentru a identifica eventuale probleme minore sau probleme potențiale care pot apărea. Ar fi neplăcut să apară probleme cu dispozitivul protetic în timp ce sunteți în vacanță și departe de protezist. Dacă aveți întrebări sau probleme minore cu dispozitivul protetic, consultați protezistul înainte de a decola!

2. Organizarea timpului face diferența

Mai ales atunci când călătorim cu avionul, timpul este foarte important. E necesar să alocăm suficient pentru toate procedurile care au loc în aeroport, astfel încât să nu devină o presiune asupra noastră. Alocați 2-3 ore înainte de ora zborului pentru procedura de securitate și noile proceduri de siguranță a sănătății pentru a vă asigura că vă veți încadra. Desigur, ar fi bine să verificați și dacă ora la care zburați este una în care aeroportul este mai aglomerat decât de obicei pentru a adăuga extra timp. Dispozitivele pe care le purtați, ar putea declanșa monitoarele de securitate, așa că pentru a economisi timp, încercați să purtați haine comode, care să vă permită să le arătați cu ușurință atunci când vi se solicită acest lucru.

3. Alegeți conexiunile cu atenție

În cele mai multe cazuri, ca să ajungem de acasă la locația finală e nevoie să schimbăm mai multe mijloace de transport. Alergătura din aeroport poate consuma multă energie, dar și mult timp, așa că o listă organizată dinainte vă poate scuti de drumuri inutile și de oboseală. În cazul în care aveți escală, asigurați-vă că are o durată suficientă care să vă permită să ajungeți la următorul zbor fără să vă grăbiți și fără stres. Tot haosul poate crea epuizare, așa că amintiți-vă că puteți solicita personalului aeroportului să vă pună la dispoziție un scaun cu rotile, cu ajutorul căruia vă puteți deplasa fără să consumați energie.

4. Aduceți piese de schimb

Anumite companii aeriene oferă posibilitatea de a transporta bagajele care conțin dispozitive medicale gratuit. Atunci când alegem o companie de zbor, ar trebui să ne informăm legat de polica ei privind bagajele, pentru a nu fi taxați suplimentar dacă aducem dispozitive medicale. A fi pregătit cu piese de schimb sau orice alte articole pe care le utilizați frevent vă va scuti de bătăile de cap în cazul în care ceva nu funcționează normal. De asemenea, nici nu adaugă o greutate suplimentară mare asupra bagajului, dar contribuie la liniștea dvs. sufletească.

5. Luați în calcul și alte forme de transport

\"\"

Zborul cu dispozitive protetice nu trebuie să fie stresant, însă în anumite cazuri, poate fi mai comod să optați pentru tren sau autobuz, dacă distanța până la destinație nu este una foarte mare. Există de asemenea agenții de turism specializate pe astfel de forme de a călători, așa că specialiștii de acolo vă pot îndruma cu succes. În alte mijloace de transport vă puteți bucura de mai mult spațiu, ceea ce se va dovedi mai confortabil, iar opririle pot fi o bună oportunitate de a vă mișca. Când cumpărați bilete pentru tren sau autobuz, nu uitați să spuneți reprezentantului de vânzări despre orice nevoi speciale pe care le aveți pentru călătorie. Unele companii de transport au reguli specifice cu privire la locul de depozitare a cârjelor și a altor mijloace de mers pe jos. În plus, multe companii, atunci când sunt alertate, vor oferi asistență pasagerilor care au nevoie.

6. Acordați atenție măsurilor de igienă

Mai ales în contextul actual, măsurile de igienă sunt esențiale pentru a preveni îmbolnăvirea și pentru a ne asigura că vacanța va fi una lipsită de griji. Călătoriile ne expun la un număr foarte mare de oameni, atât în aeroport, cât și în mijlocul de transport sau în locurile pe care le vizităm. De aceea, bagajul va trebui să conțină produsele necesare îngriirii, curățării și dezifectării pielii și a protezei, precum servețele cu alcool, dezinfectant lichid sau unguente pentru piele. Fiecare dintre aceste produse vă va ajuta să vă mențineți curat, mai ales atunci când călătoriți către o destinație cu un climat cald. Nu uitați de tratamentul medicamentos pe care îl urmați. Tendința este ca în timpul concediilor, să uităm să mai acordăm atenție rutinei de zi cu zi tocmai datorită noutăților din activitatea zilnică. Este însă o greșeală să le abandonăm, chiar și pentru câteva zile, de aceea ar trebui să îl urmăm chiar și în vacanță pentru a ne simți bine și a evita durerile.

7. Alegerea hotelului

\"\"

Atunci când faceți planuri de călătorie, cercetați o varietate mare de hoteluri pentru a găsi cazările care dispun de facilități pentru utilizatorii de proteze. Puteți utiliza, de asemenea, un agent de turism specializat în zona în care călătoriți, deoarece ar putea avea mai multe informații despre hoteluri cu cazare specială.

Deși este important ca toată lumea să se pregătească corespunzător pentru următoarea călătorie, cei cu dispozitive protetice trebuie să ia măsuri suplimentare pentru a avea o experiență de vacanță sigură și distractivă. Primul pas este să aveți curajul de a planifica. Faptul că purtați o proteză nu înseamnă că nu vă veți mai putea bucura de această experiență incomparabilă. Din contră. Există servicii, personal și facilități special create pentru persoanele cu nevoi speciale, atât în aeroport, cât și în mijloacele de transport sau locurile de cazare. Trebuie doar să anunțați și să acceptați asistența pentru a vă putea bucura din nou de plăcerea de a călători.

Distribuie:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email