5 întrebări la care trebuie să cunoașteți răspunsul înainte de a alege centrul de protezare și proteza

Medicul mi-a recomandat centrul de protezare. Ar trebui să vizitez mai multe?

Da, este dreptul dumneavoastră să vă informați și să cântăriți toate opţiunile înainte de a face o alegere atât de importantă. Nu uitați că centrul recomandat nu este neapărat și cel potrivit pentru dumneavoastră.

 

Cât de importantă este distanța dintre locuința mea și centrul de protezare?

Cu cât distanţa e mai scurtă, cu atât este mai convenabil pentru dumneavoastră, ca pacient, dar trebuie să ştiți că există alți factori care cântăresc mult mai mult în ecuație, precum cât de dotat este centrul, cât de experimentați sunt tehnicienii și cât de mulțumiți sunt clienții actuali. Pentru ca distanța să nu fie un impediment atât de mare, la Theranova vă asigurăm cazarea gratuită pe perioada asamblării protezei, proces care durează în jur de cinci zile.

 

De ce este necesară o proteză de calitate?

Proteza trebuie să vă asigure libertate de mişcare, confort, independenţă şi o viaţă lipsită de griji suplimentare. O proteză mai bună înseamnă o viață mai asemănătoare cu cea de dinaintea amputației.

 

Ce aspecte trebuie să bifeze proteza?

Proteza trebuie să vă redea gradul de independenţă necesar realizării cât mai multor activităţi anterioare amputării. Astfel, cupa protetică ce vine în contact intim cu bontul dumneavoastră trebuie să vă ofere: confortul dat de un contact total al bontului cu cupa protetică și siguranţa în timpul mersului, sau a altor activităţi, că proteza va rămâne fixă pe bont, fără ajutorul unor accesorii precum curele, hamuri, etc.

 

Este vreo diferenţă între „quadrilateral socket” şi „ischium containment socket”?

Desigur. Proteza de coapsă cu cupă „quadrilateral socket” a început să se folosească în perioada de după cel de-Al Doilea Război Mondial şi este folosită şi astăzi, în România, de majoritatea centrelor de protezare. Întreabă protezistul ce metodă foloseşte în timpul procedurilor de luare a mulajului şi asigură-te că ştie ce face. Centrul de protezare Theranova foloseşte confecţionarea protezei de coapsă cu cupă protetică tip „ischium containment socket” încă din 2003.

 

Asigură-te că înainte de a alege centrul de protezare și proteza ești în deplină cunoștință de cauză, pentru a crește șansele de a fi mulțumit la final. Așadar, întreabă-ne tot ce ai nevoie să știi! Sună-ne la 0359 456 700 sau scrie-ne pe [email protected].

 

Citește articolul: Ce trebuie să știi înainte de prima proteză de picior sau braț.

 

Vă dorim o zi minunată!

Echipa Theranova

Distribuie:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email