3 întrebări esențiale despre proteza de picior

 
Cum trebuie să se simtă purtarea protezei?

Proteza trebuie să vă redea gradul de independenţă necesar realizării activităţilor de zi cu zi anterioare amputării. Astfel, trebuie să aveți siguranţa că proteza va rămâne fixă pe bont în timpul mersului, fără ajutorul unor accesorii precum curele sau hamuri. De asemenea, trebuie să nu simțiți disconfort în zona de contact a bontului cu cupa protetică, problemă eliminată doar prin asigurarea unui contact total.

 

În ce fel este implicat personalul medical în alegerea protezei?

Un chirurg realizează doar amputaţia piciorului şi ajută la procesul de fabricare al protezei prin oferirea unui bont optim ca lungime şi formă. Apoi urmează măiestria, îndemânarea şi experienţa tehnicianului ortoped, necesare în procesul propriu-zis de fabricare al protezei. Este posibil să îți fie recomandată o anumită companie de protezare, însă ține cont de faptul că este în totalitate dreptul tău să te informezi și să cântărești cu atenție toate opţiunile înainte de a face o alegere.

 

Cât de importantă este data livrării protezei, odată ce s-a luat mulajul şi s-a asamblat cupa?

Foarte importantă, fiindcă volumul şi fluctuaţiile de greutate pot modifica volumul mulajului, dacă livrarea cupei a durat prea mult timp. În mod normal, luarea mulajului cu bandaje de faşă gipsată durează între 20 şi 45 de minute, în funcţie de mai mulţi factori, cum ar fi: înălţimea şi greutatea fiecărui bont, și nu este o procedură dureroasă. Proteza îţi va fi livrată săptămâna următoare după verificarea volumului, potrivirii şi alinierii cupei. Trebuie menţionat că timpul de aşteptare s-ar putea prelungi puțin, în cazul unor componente speciale implicate în fabricarea protezei.

Distribuie:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email