De la câteva zile și până la câteva săptămâni, în funcție de pacient, de motivul pentru care a fost făcută intervenția chirurgicală, de starea de sănătate și de modul în care este îngrijit bontul după amputație. Pacientul va fi încurajat întotdeauna să își reia mersul cât mai repede, asistat de mijloace ajutătoare de mers (cadru , cârje, rolator etc).
De la câteva zile și până la câteva luni. Bontul poate fi ajutat să se dezumfle prin aplicarea terapiei de compresie: fașă elastică, ciorap compresiv de bont, manșon de silicon.
Noțiunile minime de igienă locală, la care se alătură indicațiile primite în spital și la externare.
Există un pachet minim de exerciții recomandate ce trebuie realizate de către pacient. Aceste exerciții pot fi executate și fără asistență specializată, dar recomandările vor merge întotdeauna în direcția reluări activităților de dinainte de amputație.
Nu întotdeauna există dureri, dar dacă totuși există, acestea persistă de la câteva săptămâni și până la câteva luni. Uneori rămân pe perioada îndelungată senzațiile fantomă, pentru unii pacienți ele revenind și după 20 de ani. Senzația fantomă nu se traduce neapărat prin durere, ea manifestându-se și sub alte forme: mâncărime, furnicături, senzația de arsură etc.
În mod normal nu. Schimbarea culorii poate reprezenta o afecțiune sau un factor extern ce acționează asupra bontului, spre exemplu presiune în cupă.
© Theranova 2019. All rights reserved - Powered by Loopaa - Termeni și condiții - Politica de confidențialitate