Cum arată viața cu proteză? O zi pe șantier alături de domnul Corneliu Beșliu

Protezele au revoluționat domeniile chirurgiei ortopedice și pe cel al medicinei de recuperare. În prezent, pacienții care și-au pierdut membrele din orice motiv au șansa unui prognostic funcțional optimist grație disponibilității protezelor. Acest lucru este valabil și pentru persoanele care își doresc și pot astfel să revină la activitatea de dinaintea amputației.

Scopul recuperării după protezare este în primul rând recâștigarea independenței pacientului. În acest sens, pacienții care au suferit o amputație la nivelul membrului inferior, trebuie să dezvolte o funcționare corectă a mersului, precum și un echilibru bun, siguranță și încredere în forțele proprii. Persoanele care au suferit o astfel de intervenție, trec printr-o serie de terapii fizice, însoțite de terapii ocupaționale tocmai pentru ca revenirea la vechile obiceiuri și nivel de activitate să se facă într-un mod cât mai eficient.

Inspirați de fiecare pas, inspirați de fiecare pacient

\"\"

Pacienții ne inspiră și au puterea de a deveni catalizatorul care ne motivează să facem tot ce este mai bun și să fim alături de ei la fiecare pas. Depășirea lipsurilor și obstacolelor care au intervenit în viețile pacienților este literă de lege pentru noi, iar în acest sens ne dorim să îi ajutăm în schimbarea perspectivei asupra vieții.

Zi de zi, avem ocazia de a întâlni oameni speciali, cu voință de fier, care ne determină să facem tot posibilul pentru ca ei să poată da un curs normal vieții. Astfel, am întâlnit un om deosebit, care nu se dă în lături de la nimic și care emană un optimism debordant ori de câte ori avem prilejul să îl reîntâlnim. Este vorba de domnul Corneliu Beșliu.

Pentru dânsul, viața a fost dură, însă cu o putere și o hotărâre înverșunată, domnul Corneliu a reușit să treacă peste obstacole. Acesta suferă de diabet zaharat tip 2 insulino-independent, iar în urma complicațiilor acestei boli, i-a fost grav afectat piciorul drept, ajungând să îi fie amputat de la gambă. După amputare, domnul Beșliu a purtat o proteză, produsă de o altă companie, care i-a creat disconfort și diferite probleme la nivelul bontului.

În cele din urmă, domnul Corneliu Beșliu a aflat de Theranova, ajungând să îi cunoască pe specialiștii noștri. Ajuns în centrul nostru din Oradea, dânsul a fost întâmpinat de tehnicienii Theranova, care l-au îndrumat în alegerea unei noi proteze, pe care o poartă în prezent și care l-a ajutat să revină la viața de dinainte de amputare.

O zi din viața domnului Corneliu Beșliu

\"\"

Pe domnul Corneliu Beșliu am avut ocazia să-l reîntâlnim pe șantier, dânsul muncind de peste 30 de ani în construcții, proteza neîmpiedicându-l să-și facă meseria și să conducă mașina. Viața dânsului este exact ca înainte de amputație, muncește la fel. Aici, pe șantier, domnul Corneliu nu se dă în lături de la nimic, desfășoară toate activitățile specifice construcției, cu aceeași îndemânare și mobilitate.

Domnul Beșliu spune că manșonul de silicon este principala componentă care l-a ajutat. Pe vremea când dânsul purta proteza veche, bontul era umflat, întâmpinând disconfort din cauza rănilor cauzate de manșon. În prezent, bontul arată normal, fără răni, domnul Corneliu simțindu-se foarte bine cu proteza.

Gânduri din partea domnului Beșliu

Cu o motivație și un optimism debordant, acesta le transmite persoanelor care se află în fața amputației să nu-și piardă speranța, pentru că protezarea nu îi împiedică să se simtă diferit de alte persoane. Domnul Beșliu spune că nu contează vârsta, cele mai importante elemente care ajută persoanele ce trec prin astfel de suferințe sunt ambiția, voința și dorința de recăpătare a vieții de dinainte de amputație.

Pe domnul Corneliu Beșliu îl puteți urmări în următorul material video, surprins într-o zi normală de muncă, pe șantier:

Ne bucurăm că am avut ocazia să cunoaștem un om atât de puternic și cu o voință de fier, care ne inspiră la fiecare pas. Promitem că îi vom fi alături domnului Corneliu Beșliu ori de câte ori va avea nevoie de noi.

Sperăm că povestea domnului Corneliu Beșliu să vă inspire, așa cum o face pentru noi. Știm că amputația poate avea efecte devastatoare asupra stării și imaginii de sine a pacientului, însă grație protezelor și a exemplelor grăitoare de pacienți ambițioși, care nu și-au pierdut speranța, proteza ajută la regăsirea identității și revenirea la stilul de viață de dinaintea amputării.

Știm că alegerea centrului de protezare este dificilă în acele momente delicate, de aceea ne dorim să vă ajutăm cu 5 întrebări la care trebuie să cunoașteți răspunsul înainte de a alege centrul de protezare și proteza. Dacă aveți întrebări și credeți că vă putem ajuta, specialiștii noștri vă stau la dispoziție.

Distribuie:
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email