Ortezele Theranova

ORTEZELE THERANOVA

ORTEZE PENTRU MEMBRU SUPERIOR

Orteză de mână, fixă/mobilă – RHIZOmedical

Fixă/mobilă cu rol de fixare a încheieturii mâinii și a degetului mare. Prezintă o atelă metalică formabilă, este din material rezistent, permeabil, ușor de purtat și întreținut.

Indicații: recomandată în tratarea leziunilor sportive, instabilității articulației de pumn și al tendinitei atenuând durerea și grăbind vindecarea.

Disponibilități: material negru; versiune stânga/dreapta; trei mărimi în funcție de circumferința încheieturii

Orteză de încheietura mâinii-mână – PROHAND

Confecționată din material textil elastic oferă o compresie bună lăsând în același timp pielea să respire. Prinderea este cu velcro, iar purtarea este ușoară și confortabilă.

Indicații: recomandată în tratamentul de sustinere a articulației de pumn, în cazul inflamațiilor sau osteoartritei. De asemenea, oferă susținere în practicarea activităților sportive sau a celor care solicită încheietura mâinii.

Disponibilități: versiune stânga/dreapta; mărime universală.

Orteză de încheietura mâinii-mână – MANUmeyra Comfort

Confecționată din material textil elastic oferă o compresie bună lăsând în același timp pielea să respire. Prinderea este cu velcro, iar purtarea este ușoară și confortabilă. Dispune de o inserție metalică în formă anatomică ce are rol de stabilizare.

Indicații: recomandată în cazul iritațiilor țesutului moale la încheietura mâinii, în imobilizarea după distorsiuni și în caz de tendovaginită, sindromul de tunel carpian și artrită reumatoidă.

Disponibilități: versiune stânga/dreapta; șase mărimi în funcție de circumferința încheieturii.

Orteză de încheietura mâinii-mână, fixă/mobilă – MANUmedical

Oferă stabilitatea necesară pentru susținerea încheieturii mâinii. Reglajul se realizează prin intermediul a trei curele cu prindere velcro și dispune de o atelă din aluminiu care oferă o mai bună poziționare.

Indicații: recomandată în tratarea leziunilor articulației pumnului, în cazul iritațiilor în zona încheieturii mâinii, artrozelor și distorsiunilor, poliartritei reumatoidă și instabilităților.

Disponibilități: material negru; versiune stânga/dreapta; patru mărimi în funcție de circumferința încheieturii.

Orteză de încheietura mâinii-mână, fixă – Split for palm

Imobilizează mâna, articulația pumnului și articulațiile degetelor într-o poziție funcțională, având un sistem de fixare prin curele și prindere cu sistem velcro.

Indicații: recomandată în tratarea bolilor încheieturii, mâinii și degetelor când este necesară stabilizarea și sprijinirea lor, în cazul fracturilor/luxațiilor articulației pumnului, sindromului de tunel carpian, poliatritei reumatoidă,prevenirea contracturilor, leziunilor ale nervilor periferici și după intervenții chirurgicale.

Disponibilități: versiune stânga/dreapta; patru mărimi în funcție de lungimea mâinii.

Orteză de încheietura mâinii-mână – WHOSP-F

Imobilizează mâna, articulația pumnului și articulațiile degetelor într-o poziție funcțională, având un sistem de fixare ajustabil prin curele și prindere cu sistem velcro. Dispune de o structură de aluminiu acoperită cu spumă poliuretanică și separator pentru degete.

Indicații: recomandată pentru afecțiunile localizate la încheietura mâinii, a mâinii sau a degetelor, atunci când este necesară stabilizarea și sprijinirea lor. Reduce durerea în inflamații articulare, în sindromul de tunel carpian, în cazul poliartritei reumatoidă. Previne contracturile și leziunile nervilor periferici.

Orteză de cot – EPImedical

Confecționată dintr-un material textil, elastic și confortabil care realizează o bună compresie. Este prevăzută cu două pelote de gel ce asigură o compresie controlată la nivelul articulației de cot, necesară pentru eliminarea tensiunilor.

Indicații: recomandată în tratarea epicondilitei (cotul jucătorului de tenis), epitrohleita (cotul jucătorului de golf), a tendinitei, bolilor reumatice ale cotului sau proceselor inflamatorii, instabilitate, suport și protecție în practicarea sporturilor.

Disponibilități: versiune stânga/dreapta; șase mărimi în funcție de circumferința la nivelul cotului.

Orteză de cot-încheietura mâinii – ELBOW JOINT

 • Concepută pentru antebraț și umăr, permite ajustarea lungimii și a circumferinței de prindere prin curele și sitem velcro. Este prevăzută cu o articulație reglabilă cu ajustare la fiecare 10°, controlul extensiei de la 0° la 90° și al flexiei 0°-120°.

  Indicații: recomandată în tratarea afecțiunilor ligamentare sau în cazul fracturilor stabile.

  Disponibilități: variantă stânga/dreapta; mărime universală.

Orteză de cot-încheietura mâinii-mână – 4-ARM

 • Realizată din material rezistent la uzură, foarte confortabilă, asigură imobilizarea și sprijinul umărului, brațului și antebrațului, având o ajustare ușoară.

  Indicații: recomandată în tratarea disfuncțiilor și leziunilor care necesită sprijin, stabilizare sau limitare a mișcării, dar și în tratamentul de prevenție pentru diferite afecțiuni ale umărului sau cotului.

  Disponibilități: variantă stânga/dreapta, disponibilă în trei mărimi: S, M și L.

Orteză de umăr-cot-încheietura mâinii – AS-15°medical

Confecționată din material textil ce asigură un confort sporit utilizatorului, având și o fixare ușoară prin sisteme cu bandă velcro și catarame. Susține și imobilizează brațul, articulația de cot și articulația de umăr, având o pernă de abducție în format anatomic.

Indicații: recomandată pentru imobilizarea post-operatorie sau post-traumatică a articulației de umăr, dar și în cazul afecțiunilor ce se manifestă la nivelul umărului și a centurii scapulare.

Disponibilități: variantă stânga/dreapta; trei mărimi disponibile în funcție de lungimea brațului.

Orteză de umăr-cot-încheietura mâinii – AS-BASICmedical

 • Confecționată din material textil ce asigură un confort sporit utilizatorului, având și o fixare ușoară prin sisteme cu bandă velcro și catarame. Susține și imobilizează brațul, articulația de cot și articulația de umăr în rotație internă.

  Indicații: recomandată pentru imobilizarea post-operatorie sau post-traumatică a articulației de umăr, dar și în cazul afecțiunilor ce se manifestă la nivelul umărului și a centurii scapulare.

  Disponibilități: variantă stânga/dreapta; trei mărimi disponibile în funcție de lungimea brațului.

Orteză de umăr-cot-încheietura mâinii-mână – BANDAJ DESSAULT

 • Confecționată din material textil ce asigură un confort sporit utilizatorului, având și o fixare ușoară printr-un sistem velcro. Permite reglarea flexiei/extensiei la nivelul cotului în unghi de 90° – 120° și prezintă un element suplimentar pentru protejarea și susținerea mâinii.

  Indicații: recomandată în cazul inflamațiilor și modificărilor degenerative care necesită imobilizarea și susținerea umărului și antebrațului, dar și pentru diverse leziuni ale membrului superior.

  Disponibilități: culoare bleumarin, mărimi disponibile pentru copii și adulți.

Orteză de umăr-cot-încheietura mâinii-mână – ARM ABDUCTION

Acoperită cu căpsușeală moale din material textil, astfel încât să ofere un confort optim în utilizare. Stabilizează umărul la unghiul terapeutic adecvat (15°, 30°, 45°, 60°, 75°, 90°) și se reglează ușor printr-un sistem de bezi și curele care distribuie uniform greutatea și asigură stabilitate membrului.

Indicații: recomandată în tratamentul după dislocarea umărului, în cazuri de fractură dar și în stabilizarea post-chirurgicală a articulației umărului.

Disponibilități: variantă stânga/dreapta; trei mărimi disponibile în funcție de lungimea brațului.

ORTEZE PENTRU MEMBRU INFERIOR

Orteză de glenză-picior, mobilă – Ankle Support

Suport multifuncțional pentru gleznă care protejează și sprijină articulația și asigură o compresie optimă. Este ideală pentru practicarea sporturilor și utilă în procesul de reabilitare.

Indicații: recomandată în tulburări cauzate de tensiune, în consolidarea articulației gleznei și pentru protecția și susținerea fermă a acesteia.

Disponibilități: variantă stânga/dreapta; patru mărimi disponibile în funcție de circumferința la nivelul gleznei.

Orteză de gleznă-picior,mobilă – ACHILLOmedical

Țesătura tricotată oferă un confort optim și o mai bună ajustare pe forma piciorului. Dispune de pelote laterale de silicon care amelionează tendonul lui Ahile și de atele din silicon care reduc tensiunea.

Indicații: recomandată în tratarea rupturilor sau leziunilor la nivelul tendonului lui Ahile, dar și pentru susținerea tendonului în recuperarea post ruptură/operație.

Disponibilități: variantă stânga/dreapta; cinci mărimi disponibile în funcție de circumferința la nivelul gleznei.

Orteză de gleznă-picior, mobilă – MALLEOmedical

Țesătura tricotată oferă un confort optim și o mai bună ajustare pe forma piciorului. Dispune de o margine elastică fără constricții și de pelote laterale de silicon pentru o distribuție mai bună a presiunii compresive.

Indicații: recomandată în tratarea leziunilor sau slăbiciuni ligamentelor, în cazul artrozelor și distorsiunii, tendomiopatiilor și iritațiilor.

Disponibilități: versiune stânga/dreapta; șase mărimi disponibile în funcție de circumferința la nivelul gleznei.

Orteză de gleznă-picior, mobilă – AFO-Soft

Realizată din țesătură cu permeabilitate foarte bună la aer și umiditate, dispune de „zone de confort”, amplasate în zonele vulnerabile pentru a proteja împotriva abraziunii. Închiderea se realizează cu benzi velcro, iar banda flexibilă de stabilizare asigură controlul compresiei oferind o poziție corespunzătoare piciorului.

Indicații: recomandată în tratamentul leziunilor, disfuncțiilor articulației de gleznă precum și în orientarea mediană a piciorului.

Disponibilități: variantă stânga/dreapta; trei mărimi disponibile în funcție de circumferința la nivelul gleznei.

Orteză de gleznă-picior, fixă/mobilă – Pneumatic-gel

Partea plană a ortezei permite reglarea circumferinței și asigură mișcarea dorsiflexie/mișcarea boltei plantare fără obstacole, în timp ce partea inferioară este formată din două elemente umplute cu aer și gel (răcire/încălzire).

Indicații: recomandată în condiții post-traumatice ale articulației gleznei (entorsă/dislocare), în timpul tratamentului funcțional, în cazul instabilității articulației gleznei sau stabilizarea după intervenții chirurgicale, dar și cu scopul protejării articulațiilor de rănile recurente cauzate de activitățile sportive.

Disponibilități: variantă stânga/dreapta; mărime universală.

Orteză de gleznă-picior, fixă/mobilă – AeroStab

Confecționată din material textil, asigură stabilizarea optimă a gleznei datorită acțiunii combinate a atelelor bilaterale și a benzilor adiționale. Învelișul protejează țesuturile moi, iar compresia poate fi ajustată după nevoile pacientului.

Indicații: recomandate post entorse și fracturi dar și pentru sprijin în procesul de recuperare.

Disponibilități: variantă stânga/dreapta; trei mărimi disponibile în funcție de circumferința la nivelul gleznei.

Orteză de gleznă-picior, fixă/mobilă – TIP WALKER 3/4

Dispune de o căptușeală moale și detașabilă, o structură rigidă și durabilă, iar balamalele permit limitarea flexiei plantare și dorsale la fiecare 10° (0° – 70°).

Indicații: recomandată în protecția și stabilizarea piciorului și gleznei după leziuni,  în cazul necesității de a imobiliza articulația gleznei în intervalul terapeutic prescris și tratamentul preventiv post-operator.

Disponibilități: variantă stânga/dreapta; patru mărimi disponibile în funcție de mărimea pantofului.

Orteză de gleznă-picior, fixă/mobilă – TIP WALKER

Confecționată din material textil cu spumă oferă un confort sporit. Dispune de cinci benzi suplimentare care permit adaptarea compresiei, două atele ce asigură stabilizarea laterală și o balama care permite reglarea flexiei la fiecare  15° (0-45°).

Indicații: recomandată în cazul fracturilor/crăpăturilor oaselor metatarsiene, în timpul tratamentului post-operator, fisuri de călcâi, tarsi, oase mari ale picioarelor. De asemenea, în cazul intervențiilor chirurgicale la nivelul articulațiilor, leziuni ale țesutului moale, tendonului calcaneal, entorse/dislocații ale gleznei și stabilizarea traunatică a zonei.

Disponibilități: variantă stânga/dreapta, cinci dimensiuni disponibile în funcție de mărimea pantofului.

Orteză de gleznă-picior, fixă – TIP WALKER (BOOT)

Este confecționată dintr-o căptușeală moale, penumatică, ce permite controlul compresiei țesuturilor moi, pentru a preveni edemul. Ajustabilă în funcție de forma piciorului, dispune de benzi velcro, iar balamaua permite reglarea flexiei între flexiei 0 ° și 45 °, la fiecare 15 °. Talpa cu formă anatomică permite stabilitate similară unui mers natural.

Indicații: recomandată în stabilizarea și combaterea edemului în caz de leziuni ale țesutului moale ale articulației gleznei/entorsă a gleznei de gradul al doilea sau al treilea. De asemenea, această orteză ajută la urmărirea tratamentului, în cazul fracturilor stabile ale gleznei, fiind recomandată și pentru imobilizarea în poziția terapeutică necesară după intervenții chirurgicale.

Disponibilități: disponibilă în cinci mărimi – XS, S, M, L ȘI XL,  în funcție de mărimea pantofului.

Orteză de gleznă-picior, fixă – AFO-Fit

Este confecționată din polipropilenă, ceea ce o face ușoară. Orteza este dotată cu bandă suplimentară pentru stabilizarea articulației gleznei, călcâi și gamba libere, și este disponibilă în două versiuni – pentru piciorul stâng sau drept.

Indicații: Recomandată în special în prevenirea căderii piciorului, în cazul paraliziei nervului peroneal și a bolilor neurochirurgicale. Asigură stabilizarea zonei articulațiilor piciorului și gleznei.

Disponibilități: este disponibilă în patru mărimi – S, M, L și XL, în funcție de mărimea pantofului.

Orteză de gleznă-picior, fixă – AFO-Night

Cu o structură ușoară, din polipropilenă, este o orteză de tip deschis, cu spațiu interior. Sistemul de stabilizare a benzilor cu căptușeală moale permite corecția poziției piciorului, poate fi folosită și pentru a mersul pe jos, fără a aluneca.

Indicații: Asigură corecția poziției picioarelor la nivelul tălpii de la poziția mediană la îndoirea dorsală a piciorului. Previne contracturile la pacienții cu hemiplegie, scleroza multiplă ori paralizie cerebrală.

Disponibilități: este disponibilă în patru mărimi – S, M, L și XL, în funcție de lungimea tălpii piciorului.

ORTEZE PENTRU GENUNCHI

Orteză de genunchi fixă/mobilă – Motive

Orteza esta una de tip deschis, fabricată din material elastic, respirabil. Este dotat cu suport patelar, iar fosa popliteală este acoperită. Articulația policentrică asigură stabilizarea laterală, iar benzile transversale asigură o stabilizare suplimentară, prinderea făcându-se cu benzi velcro. Are o lungime de 32,50 cm.

Indicații: Este recomandată în caz de dureri repetitive, subacute  și micro-leziuni ale mușchilor și ligamentelor, dar și în caz de instabilitate a genunchiului. De asemenea, este recomandată în caz de gonartroză, pentru stabilizare după leziune în timpul fazei finale de tratament funcțional, pentru leziuni și disfuncții care nu necesită imobilizare la nivelul genunchiului (leziuni laterale ale ligamentelor) .

Disponibilități: Este disponibilă în cinci mărimi, de la 1 la 5, în funcție de circumferința măsurată la nivelul coapsei, la 15 cm deasupra genunchiului.

Orteză de genunchi fixă/mobilă – Stabilizing Knee

Este confecționată din tricot și poliamidă laminată cu neopren. Balamalele policentrice asigură stabilizarea laterală și permit controlul mișcării de flexie/extensie. Deschiderea și curelele patelare permit reglarea optimă a rezistenței de stabilizare, iar deschiderea și fixarea pentru fosa popliteală care permite flexia genunchiului (flexia/extensia se face la 15 °, 30 °, 60 °, 90 °), iar lungimea are 31 cm.

Indicații: Este recomandată în caz de sindroame intense, cronice, de durere cu intensitate relativ scăzută și diverse etiologii, dar și în tratamentul funcțional al leziunilor articulației genunchiului, care necesită controlul gamei unghiulare de mișcare. De asemenea, este recomandată în caz de leziuni și disfuncții care nu necesită imobilizare în comun, suport pentru aparatul ligament al articulației genunchiului.

Disponibilități: Este disponibilă în funcție de circumferința măsurată la nivelul coapsei, la 15 cm deasupra genunchiului, în patru mărimi – S, M, L și XL.

Orteză de genunchi fixă/mobilă – S-move Open

Este fabricată dintr-un material textil flexibil. Are o capacitate de uscare rapidă și își menține caracteristicile originale după spălare. Corpul principal din țesătura tricotată se ajustează pe forma anatomică a membrelor și a genunchiului, cu ajutorul curelelor cu banda velcro. Este deschis (2 °, 10 °, 20 °, 30 °) și are flexie (45 °, 20 °, 30 °, 60˚, 90˚). Curelele suplimentare stabilizatoare așezate opus permit poziționarea corectă a genunchiului și previn  mișcarea necontrolată. Are o lungime de 34,50 cm.

Indicații: Este recomandată în caz de suprasolicitare și micro-leziuni, în cazul sindroamelor de durere subacută și cronică de diferite etiologii, dar și în caz de modificări degenerative, laxitatea genunchiului, tratamentul ulterior al ligamentelor laterale ale genunchiului.

Disponibilități: Este disponibilă în cinci mărimi, de la 1 la 5, în funcție e circumferința măsurată la nivelul coapsei, la 15 cm deasupra genunchiului.

Orteză de genunchi fixă

Este realizată din tricot cu polietilenă și velur. Materialul moale asigură un confort optim de utilizare. Dotată cu  trei atele, una în spate și două simetrice, laterale, asigură imobilizarea articulației genunchiului. Oferă posibilitatea de a schimba poziția atelelor laterale, ajudustându-le optim pe forma piciorului. Are o deschidere patelară și o lungime de 56 cm.

Indicații: Recomandată în caz de condiții care necesită imobilizarea articulației genunchiului după intervenții chirurgicale sau răniri.

Disponibilități: Este disponibilă în cinci mărimi, de la 1 la 5, în funcție e circumferința măsurată la nivelul coapsei, la 15 cm deasupra genunchiului.

Orteză de genunchi, fixă/mobilă – Post-operative

Orteza este dotată cu două atele ce asigură stabilizarea laterală. Are o structură deschisă, ce protejează împotriva abraziunii pielii, și patru curele de stabilizare autoadezive. Balamalele sunt ușor de folosit pentru a controla mișcarea de flexie (0 ° – 120 °) și extindere (0 ° – 90 °) la fiecare 10 °. Modelul este universal, utilizabil atât pentru membrul stâng, cât și pentru cel drept. Lungimea este reglabilă și poate fi cuprinsă între 49,50 cm și 62 cm.

Indicații: Recomandată în caz de condiții care necesită limitarea mișcării de flexie/extensie după intervenția chirurgicală sau vătămare.

Disponibilități: Mărimea este universală.

Orteză de șold – Hip joint

Este alcătuită din curele elastice care acoperă șoldurile, fiind confecționate din țesătură tricotată cu poliamidă, finisată cu sistem de prindere cu cârlig și buclă. Banda din materialul tricotat este un element de stabilizare detașabil. Stabilizează articulația șoldului, permite mișcarea controlată și asigură compresia țesuturilor moi.

Indicații: Recomandată ca autor în procesul de tratament și reabilitare, în caz de leziuni, afecțiuni și disfuncții ale șoldului. Recomandată în caz de compresie post-operativă a șoldului după anastomozele fracturilor intertrohanterice, osteotomiile intertrohanterice și endoproteticele, modificările de suprasolicitare ale articulației șoldului, dar și în cazul modificărilor degenerative ale articulației șoldului, dureri de sindrom de diferite etiologii.

Disponibilități: Este disponibilă în patru mărimi – S, M, L și XL, în funcție de circumferința măsurată la nivelul șoldului.

ORTEZE PENTRU COLOANA VERTEBRALĂ

Orteză cervicală – tip Schantz

Gulerul ortopedic al acestei orteze este unul moale, din spumă poliuretanică. Se fixează și se reglează cu bandă velcro, este căptușit cu material cu proprietăți anti-bacteriene și anti-micoză și este ușor de folosit. Disponibil pe culorile alb sau gri.

Indicații: Recomandat în disfuncția zonei cervicale care necesită imobilizare relativă, în osteoartrită, în caz de sindrom cervical, în caz de suprasolicitare a musculaturii la nivel cervical ori în caz de schimbări degenerative la nivelul coloanei cervicale.

Disponibilități: Mărimi disponibile în funcție de circumferința și înălțimea la nivelul gâtului.

Orteză cervicală – tip Florida

Orteza are un guler cervical semirigid, confecționat din spumă poliuteratnică, cu inserție detașabilă din plastic. Are închidere velcro și este căptușită cu material ce are proprietăți antibacteriene. Forma ei anatomică o face ușor de folosit. Disponibilă în culorile alb și gri.

Indicații: Este recomandată în caz de disfuncții ale zonei cervicale, leziuni ale mușchilor și ligamentelor, tasări vertebrale, osteoartrită,boli reumatice, fracturi, echimoze.

Disponibilități: Mărimi disponibile în funcție de circumferința și înălțimea la nivelul gâtului.

Orteză cervicală – tip Philadelphia

Are un colar rigid cu orificiu traheal, alcătuit din două părți. Este confecționată din spumă poliuteranică non-toxică și hipoalergenică. Închiderea se face cu benzi velcro, este compatibilă cu monitorizări radiologice, deoarece nu conține metal. Ușor de folosit, disponibilă pe bej.

Indicații: Este recomandată pentru imobilizarea zonei cervicale, pentru traumatisme ale coloanei cervicale, pentru recuperare post-operatorie, prim-ajutor în situații de urgență, oferind posibilitatea de extindere către zona cervical-toracică și cranio-cervicală.

Disponibilități: Mărimi disponibile în funcție de circumferința și înălțimea la nivelul gâtului.

ORTEZE CERVICOTORACICE

Orteza cervicotoracică cu suport pentru claviculă

Este confecționată din din material textil cu inserții de burete. Este reglabilă, poate fi folosită de pacienții de diferite vârste pentru corectarea posturii corpului.

Indicații: Recomandată pentru fracturi de claviculă care nu necesită intervenții chirurgicale sau ortopedice, în caz de postură vicioară a corpului, în caz de dureri ale coloanei vertebrale toracice sau în caz de cifoză.

Disponibilități: Mărimi universale.

Orteza cervicotoracică – Ham de memorie

Este confecționată din benzi elastice, are patru atele semi-rigide, pentru o mai bună susținere. Formată dintr-un material antiperspirabil, ce lasă pielea să respire. Conține inserții pentru protecție în zona axilei.

Indicații: Este recomandată în caz de fracturi de claviculă ce nu necesită intervenții chirurgicale ori ortopedice, în caz de postură vicioasă, sindroame dureroase ale zonei toracale ori în caz de cifoze.

Disponibilități: Mărimi disponibile în funcție de circumferința toracelui.

Orteza toracolombosacrală Corset Hessing – Spincare High

Este confecționată din benzi elastice flexibile, cu atele metalice și părți întărite. Dispune de reglare anatomică optimă, cu benzi suplimentare pentru susținere și corecția posturii. Are un material antiperspirabil, confortabil. Înălțimea părții lombare este de 30 cm, iar cea totală de 54 de cm.  

Indicații: Este recomandată în caz de dureri în zona dorsolombară, hernie de disc, diferite afecțiuni ale coloanei vertebrale, în caz de susținere post-chirurgicală, cifoze, în cazul bolii Scheuermann, osteoporoză, postură vicioasă a corpului.

Disponibilități: Disponibilă în șase mărimi, de la S la XXXL, în funcție de circumferința taliei.

Orteza toracolombosacrală Corset Hessing – Spincare High Plus

Este confecționată din benzi elastic compresive. Conține două părți, una pentru zona lombară și una pentru cea cervicotoracică, care se unesc prin benzi. Are două atele metalice, două semirigide și două părți întărite în zona lombară. Oferă protecție pentru zona axilei și are două benzi care permit reglarea compresiei. Poate fi folosită pentru zona lombară sau pentru întreaga coloană, având o înălțime de 30 de cm (pentru zona lombară) și o înălțime totală de 54 de cm.

Indicații: Este recomandată în caz de dureri lombare cronice, în caz de hernie de disc ori diferite afecțiuni ale coloanei vertebrale. De asemenea, este recomandată în caz de stenoză spinală, pentru susținerea coloanei post chirurgical, în caz de cifoze, boala Scheuermann, osteoporoză, atonie musculară abdominală sau postură vicioasă ori spondilită.

Disponibilități: Disponibilă în cinci mărimi, de la S la XXL, în funcție de circumferința taliei.

Orteza toracolombosacrală Corset Hessing – Premium TLS

Este confecționată din material flexibil căptușit cu plasă moale la exterior, iar la interior cu bumbac. Dotată cu patru atele flexibile pe partea dorsală, care asigură adaptare optimă pe corp și confort. De asemenea, este dotată cu două atele suplimentare, care asigură contenția zonei lombosacrale. Asigură și suport abdominal, datorită celor patru benzi întărite.  Este dotată cu benzi suplimentare pentru ajustarea compresiei în funcție de necesitățile pacientului, dar și cu benzi peste umeri, ce ajută la corectarea posturii corpului.

Indicații: Este recomandată în cazul diferitelor acțiuni ale coloanei vertebrale, în caz de hernie de disc, dureri cronice, boli degenerative, sindroame dureroase ale zonei toracolombosacrale. Oferă  susținere și contenție post-operatorie.

Disponibilități: Este disponibilă în mărimi de la S la XXL, în funcție de circumferința taliei.

ORTEZE LOMBOSACRALE

Orteza lombosacrală – centură abdominală

Este confecționată dintr-un material elastic, antiperspirabil. Are un sistem de închidere rapidă, cu benzi velcro, și se adaptează perfect formei corpului, oferind o compresie optimă. Înălțimea este de 26 cm.

Indicații: Este recomandată pentru protecția și susținerea zonei abdominale post-operator sau post-partum.

Disponibilități: Este disponibilă în cinci mărimi, de la S la XXL, în funcție de circumferința taliei.

Orteza lombosacrală lombostat – corset lombar

Asigură suport eficient pe durata tratamentului și a recuperării fizice. Este prevăzut cu trei atele, care asigură o bună susținere a zonei lombare, și cu două benzi elastice, care permit ajustarea compresiei. Are o înălțime de 24 cm.

Indicații: Este recomandată în caz de diferite afecțiuni ale zonei lombare și sacrale, în caz de sindroame dureroase de diferite etiologii: discopatii, spondiloze, spondilolistezis, discopatie lombară.

Disponiblități: Este disponibilă în cinci mărimi, de la S la XXL, în funcție de circumferința taliei.

Orteza lombosacrală lombostat – LS Support

Este confecționată din material elastic antiperspirabil cu benzi flexibile. Are două benzi ce asigură ajustarea compresiei și cinci atele metalice ce permit stabilizarea pasivă. Înălțimea este de 25 cm.

Indicații: Este recomandată în caz de disfuncții ale zonei lombare de diferite etiologii, în caz de hernie de disc. De asemenea, este recomandată pentru susținerea zonei lombare în urma intervențiilor chirurgicale, dar și pentru profilaxia leziunilor zonei lombare, precum și pentru defecte congenitale ale zonei lombare, cu sau fără sindroame dureroase.

Disponibilități: Este disponibilă în cinci mărimi, de la S la XXL, în funcție de circumferința taliei.

Orteza lombosacrală lombostat – Spincare Flex 3

Este confecționată din material elastic, are patru atele semirigide, detașabile, pentru o mai bună stabilizare. Este formată dintr-un material antiperspirabil, ce permite pielii să respire. Are o înălțime de 27 de cm.

Indicații: Este recomandată în tratamentul non-invaziv ale disfuncților zonei lombare de diferite etiologii, în caz de hernie de disc. De asemenea, este recomandată pentru susținerea zonei lombare în urma intervențiilor chirurgicale, dar și pentru profilaxia leziunilor zonei lombare. Totodată, este recomandată în caz de defecte congenitale ale zonei lombare, cu sau fără sindroame dureroase.

Disponibilități: Este disponibilă în cinci mărimi, de la S la XXL, în funcție de circumferința taliei.

Orteza lombosacrală lombostat – Spinactive LS 2

Este confecționată dintr-un material elastic, are patru atele semirigide pentru o mai bună stabilizare. Materialul este unul antiperspirabi, ce permite pielii să respire. Conține benzi detașabile pentru o mai bună fixare și are o înălțime de 25,5 cm.

Indicații: Este recomandată în caz de durere lombară intensă, sciatică, discoptie lombară, pentru susținerea zonei lombare în urma intervențiilor chirurgicale, dar și pentru probleme ale mușchilor abdominali (intervenții chirurgicale, eventrații etc.).

Disponibilități: Disponibilă în șase mărimi, de la 1 la 6, în funcție de circumferința taliei.

Orteza lombosacrală lombostat – Spincare Frame

Este confecționată din material elastic, are patru atele semirigide, pentru o mai bună stabilizare. Materialul din care este formată este unul antiperspirabil, ce permite pielii să respire. Închiderea se face cu benzi velcro. Are o înălțime de 26 cm.

Indicații: Este recomandată în caz de durere lombară intensă, sciatică, discoptie lombară, pentru susținerea zonei lombare în urma intervențiilor chirurgicale, dar și pentru probleme ale mușchilor abdominali (intervenții chirurgicale, eventrații etc.).

Disponibilități: Disponibilă în cinci mărimi, de la 1 la 5, în funcție de circumferința taliei.